Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Patlidžan sa paradajzom u rerni

Patlidžan sa paradajzom u rerni

RumiRumi
Početnik
228506
Patlidžan sa paradajzom u rerni
Fotografije: Rumi
1 / 2
09/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Jedno ukusno letnje jelo, balansirano prema Zoni"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 590 g (1. 5 BV)
  • paradajz - 800 g (2. 5 BV)
  • maslinovo ulje - 12 ml
  • beli luk
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Jedno ukusno letnje jelo, balansirano po Zoni.

Patlidžan sam oprala, naseckala, posolila i ostavila da se ocedi na 20 minuta.

Oprala sam ga, poređala sam ga u tepsiju i posula masnoćom.

Pekla sam u rerni na 180 stepeni dok ne omekša.

Zalila sam mlevenim paradajzom i belim lukom, solju po ukusu.

Pekla sam jop malo i servirala sa sirom i kriškom hleba.

I toliko sam bila gladna da sam zaboravila peršun.

Mnogo je ukusno.

Patlidžan sa paradajzom u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: