Način pripreme
Patlidžan se seče na polovine i izdubi se unutrašnjost.
Dobijaju se čamci od patlidžana za punjenje. Sole se i ostavljaju 30-40 minuta da odstoje, dok im ne iscuri gorki sok.
U kipućoj vodi se blanširaju 5 minuta. Nakon što se kratko ohlade spremni su za pečenje.
U posudu sa papirom za pečenje se poređaju čamci. Posipaju se sa maslinovim uljem i solju i peku se dok ne budu gotovi.
U dubokoj posudi se pomešaju isečeni parčići topljenog sira, narendan sir i mocarela, paradajz na parčiće i čubar.
Kada su čamci skoro gotovi pune se nadevom i peku se 20 minuta. Posipaju se narendanim kačkavaljem i vraćaju se dok se ne zapeče.
Dobijeni punjeni patlidžan se posipa peršunom i spreman je za konzumaciju!
Nek vam je ukusno uz ovaj patlidžan punjen sirevima i kačkavaljem.