Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Kroasani od lisnatog testa sa marmeladom

Kroasani od lisnatog testa sa marmeladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8072575k
Kroasani od lisnatog testa sa marmeladom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jednostavni, mirisni kroasani za ukusan doručak."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g (odmrznuto)
  • marmelada - 4 kašike
  • smeđi šećer - za premazivanje
  • jaje - 1 komad
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Raširite lisnato testo na radnoj površini. Isecite ga na 4 jednaka pravougaonika nožem za picu. Zatim svaki pravougaonik presecite dijagonalno na pola. Trebalo bi da dobijete 8 dugih trouglova.

Stavite pola kašike marmelade u širi deo. Uvaljajte u kifice i poređajte ih na pleh sa papirom za pečenje.

Umutite jaje četkicom i premažite sve kroasane. Možete ih posuti makom ili smeđim šećerom po izboru.

Pecite kroasane dok ne porumene.

Kroasani od lisnatog testa sa marmeladom su divni!

Pogledajte i kako da napravite kornete od lisnatog testa ili vaše omiljene kiflice od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: