Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Kroasani»Kroasani od lisnatog testa sa šparglama i čedar sirom

Kroasani od lisnatog testa sa šparglama i čedar sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Kroasani od lisnatog testa sa šparglama i čedar sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Slani kroasani sa nadevom koji se topi u ustima, koji mogu da se pripreme za malo više od 30 minuta - nećete moći da odolite ovakvom predlogu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 paket
  • špargle - 10 - 12 komada
  • čedar - 150 g
  • senf - 2 supene kašike
  • mak - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite špargle, odvojite beli deo od strukova, koji se ne jede i oljuštite.

Odvojite žumance jednog jajeta.

Izrendajte čedar sir.

Podelite lisnato testo na dva jednaka pravougaonika i isecite sve na jednake trouglove. Namažite senfom. Pospite čedar sirom. Stavite špargle u široki deo svakog trougla i uvijte u rolat ka užoj strni.

Namažite svaki kroasan žumancem i pospite semenom maka.

Pecite kroasane u prethodno ugrejanoj rerni na 15-20 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: