Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Proteinski hleb za sportiste

Proteinski hleb za sportiste

AdminAdmin
Glavni urednik
325554
Proteinski hleb za sportiste2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Ovaj hleb ne sadrži gluten, bogat je proteinima i savršen je za svakoga ko vežba ili želi da ostane u formi. Hleb će trajati do 4-5 dana."

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 250 g
  • protein od surutke - 60 g, neutralan ili ukus vanile
  • soda bikarbona - 3/4 kašičice
  • bademovo mleko - 210 ml
  • jabukovo sirće - 1 1/2 kašike
  • čia seme - 2 kašike
  • mešano seme - 40 - 50 g (laneno, bundevino, suncokretovo)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U kuhinjskom procesoru ili blenderu sameljite 2/3 ovsenih pahuljica u brašno.

Sipajte ovseno brašno u posudu i pomešajte ga sa ostatkom ovsenih pahuljica, semenkama, sodom bikarbonom, proteinima i čia semenkama.

U drugoj posudi pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće i sipajte ih u suvu smesu.

Dobro promešajte smesu viljuškom. Sipajte smesu u nauljen ili papirom za pečenje obložen pleh za hleb. Ostavite da odstoji 20-30 minuta pre pečenja.

Pospite hleb sa malo semenki odozgo.

Pecite proteinski hleb 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izbockajte čačkalicom da biste proverili da li je dobro pečen.

Pogledajte i kako da napravite proteinske palačinke ili omiljeni domaći proteinski šejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: