Mekane domaće pogačice sa kačkavaljem

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
68
05/02/2017
"Jedan od najčitanijih i omiljenih recepata za pogačice sa kačkavaljem u poslednje vreme. Pripremaju se za kratko vreme i neverovatno su ukusne."
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17 584
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice46
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • maslac - 50 g kravljeg
  • beli luk - 2 čena
  • šećer - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • mleko - 500 ml
  • kvasac - 50 g svežeg
  • jaja - 1 komad
  • sir
  • kačkavalj
  • začin - po želji (bosiljak, čubar)
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Rastvoriti kvasac i šećer u toplom mleku. Ostaviti desetak minuta da se aktivira.

Prosejati brašno i sa gore nabrojanim sastojcima umesiti mekano i elastično testo (bez sira i kačkavalja, oni su za nadev). Pokriti testo i ostaviti tridesetak minuta da nadođe.

Za to vreme narendati kačkavalj. Testo razvući oklagijom u oblik pravougaonika, poređati kačkavalj i sir, po želji i neki začin, a može se dodati i neka kobasica.

Uviti u rolat i seći na komade. Tavu podmazati uljem. Rolnice od kaškavalja ređati poprečno. Pokriti i ostaviti da narastu još dvadesetak minuta.

Pogačice premazati žumancem razmućenim sa 2 kašike mleka, posuti svaku rendanim kačkavaljem i začinom po želji. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar