Način pripreme
U posudu sipajte kvasac. Dodajte sveže mleko i vodu. Promešajte, dok se kvasac ne rastvori. Posle dodajte ulje, šećer, so i belanca. Ponovo promešajte.
Brašno se dodaje po malo i postepeno. Umesite meko testo koje se ne lepi. Prekrijte folijom i krpom i ostavite ga na sobnoj temperaturi da naraste oko sat, sat i po.
Posebno u posudi promešajte izmrvljeni sir i narendani kačkavalj.
Od naraslog testa kidajte lopte veličine mandarine, pritisnite ih u sredini da ih udubite i stavite u udubljenje po 1 kašičicu nadeva i jednom kašičicom testa zatvorite lopticu.
Poređajte lopte u lagano nauljenu tepsiju, premažite ih umućenim žumancem sa uljem, pospite ih susamom i ostavite da narastu još 30 minuta. pecite ih u rerni na 170 stepeni oko 30 minuta.
Koristite šolju zapremine 200 ml.