bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Ukusna pileća džigerica na seoski način

Ukusna pileća džigerica na seoski način

VanyaVanya
Početnik
13103
Ukusna pileća džigerica na seoski način1 / 4
04/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Jedva da postoji čovek koji bar jednom nije jeo pileću džigericu na seoski način. Evo kako možete da je pripremite kući po izvornom receptu."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • pečurke - 400 g
  • paradajz - 500 ml iz konzerve
  • crni luk - 600 g
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubrica
  • ulje - za prženje
  • voda - 150 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvati pileću džigericu oko 5 minuta i izvaditi iz vode. Naseći pečurke i luk na listiće i napola propržiti u ulju.

Dodati alevu papriku i paradajz iz konzerve. Propržiti 5 minuta i doliti vodu. Začiniti ostalim začinima i dodati džigericu u sos.

Sipati sve u posudu za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Servirati toplo, a po želji dekorisati seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: