Lenji kolač

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Lenji kolač2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Brz i ukusan kolač koji se topi u ustima. Ovaj kolač nam je otkrila naša glavna urednica, koja nas njime razmazi s vremena na vreme. Prosto retko ima vremena za drugo."

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1.5 kg
  • brašno - 1 šolja
  • griz - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja + još 5 kašičica za karamelizovanje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 - 2 kašičice
  • maslac - 80 - 100 g, otopljen
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve suve sastojke osim cimeta i dobro izmešajte.

Narendajte jabuke i pomešajte ih sa cimetom i šećerom.

Počnite da ređate u pravougaonu tepsiju - tanak red suve smese, malo maslaca, red jabuka i tako još 2 reda.

Odgore stavite griz i prelijte rastopljenim maslacem. Ja volim da dodam i malo soka od jabuke.

Stavite kolač da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: