Prženi pirinač na kineski način

07/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Voliš pirinač na kineski način? Evo klasičnog načina za njegovu pripremu. I dopašće ti se!"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 951
  • Pregledi tokom meseca158
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • piletina - grudi 1/2 kom.
  • ulje - 80 g
  • jaja - 2 kom.
  • mladi luk - 1 veza
  • vegeta - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvati pirinač. Sipati ga u zagrejano ulje. Prži se desetak minuta, uz neprestano mešanje. U pirinač se dodaje sitno iseckano meso i 1 kašičica vegete (ili natrijum glutaminat).

Razbiju se jaja i njima se prelije pirinač. Jelo se promeša i skloni sa vatre.

Pre serviranja, pospe se lukom naseckanim na tračice.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar