Sotirani crveni krompir

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sotirani crveni krompir
Fotografije: Paulina Stoyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kad smo čuli da neko priča o sotiranom krompiru, zgrabili smo pivo i odmah došli."

Potrebni sastojci

  • crveni krompir - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite i stavite da se kuvaju sa malo soli i kašikom ulja.

Dok se krompiri kuvaju, viljuškom proverite da li su omekšali, jer ne smeju da se prekuvaju. Zatim isipajte vruću vodu i krompire prelijte hladnom vodom, kako bi se ohladili.

Ogulite ih i ako ima velikih krompira, njih isecite na kocke.

U tiganju zagrejte maslac, pa zatim u njega isipajte sve krompire.

Dodajte usitnjeni beli luk, zapržite tako i na kraju pospite malo soli i mirođije.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: