Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile sa povrćem u đuvečari

Pile sa povrćem u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pile sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Vili Koleva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Jeste da jela u đuveču stižu brzo, ali dobijaju odličan ukus, a tome đuveč i služi."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 3 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 1 - 2 komada
  • grašak - pola šolje
  • boranija - 1 šolja
  • pečurke - 150 g
  • krompir - 500 g
  • paradajz - 500g iz konzerve
  • brašno - 1 kašika
  • čubar
  • biber
  • so
  • aleva parika
  • voda - 1, 5 šolja tople vode
* merne jedinice

Način pripreme

Batake isecite i stavite u već zagrejano ulje da se prže.

Kad budu gotovi, stavite ih u đuvečaru.

Isecite luk na tanke kriške u obliku polumeseca, šargarepu na kolutiće, a pečurke na listiće.

Veće krompire isecite na kockice, a manje ostavite da budu celi.

U činiju stavite isečene pečurke i povrće i zatim dodajte iseckane paprike, grašak i boraniju. Sve to dobro promešajte i sipajte u sač sa batacima.

Posebno ispasirajte paradajz, dodajte brašno razmućeno u toploj vodi, a zatim i začine.

Pripremljenu smesu sipajte u đuvečaru. Ako je potrebno, dodajte još vode. Sve zajedno dobro promešajte i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

Nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i neka se peče dok sve u saču ne omekša. Kada je gotovo, posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: