Način pripreme
Batake isecite i stavite u već zagrejano ulje da se prže.
Kad budu gotovi, stavite ih u đuvečaru.
Isecite luk na tanke kriške u obliku polumeseca, šargarepu na kolutiće, a pečurke na listiće.
Veće krompire isecite na kockice, a manje ostavite da budu celi.
U činiju stavite isečene pečurke i povrće i zatim dodajte iseckane paprike, grašak i boraniju. Sve to dobro promešajte i sipajte u sač sa batacima.
Posebno ispasirajte paradajz, dodajte brašno razmućeno u toploj vodi, a zatim i začine.
Pripremljenu smesu sipajte u đuvečaru. Ako je potrebno, dodajte još vode. Sve zajedno dobro promešajte i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.
Nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i neka se peče dok sve u saču ne omekša. Kada je gotovo, posipajte peršunom.