Jednostavna i brza baklava

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
89
1
175
08/02/2017
"Sočna baklava koja se sprema vrlo jednostavno, pa je može spremiti i početnik u kuvanju."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 008
  • Pregledi tokom meseca146
  • Pregledi tokom sedmice103
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kore ređati u pleh. Kada se poređaju 2-3 kore, staviti fil sa orasima. Ređati ponovo kore i fil, dok se ne upotrebi sav materijal.

Postavljenu baklavu rezati na rombove oštrim nožem. Na ringli prokuvati maslac, nakon toga preliti ga preko baklave.

Baklavu peći dok ne porumeni. Kada se ohladi, zaliti je hladnim sirupom, koji se kuva oko 15 minuta. Dodati limunov sok i kore pomorandže.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar