Jednostavna i brza baklava

08/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Sočna baklava koja se sprema vrlo jednostavno, pa je može spremiti i početnik u kuvanju."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
  • Ukupno pregledano7 032
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kore ređati u pleh. Kada se poređaju 2-3 kore, staviti fil sa orasima. Ređati ponovo kore i fil, dok se ne upotrebi sav materijal.

Postavljenu baklavu rezati na rombove oštrim nožem. Na ringli prokuvati maslac, nakon toga preliti ga preko baklave.

Baklavu peći dok ne porumeni. Kada se ohladi, zaliti je hladnim sirupom, koji se kuva oko 15 minuta. Dodati limunov sok i kore pomorandže.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar