Jednostavna posna baklava

18/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Da je posna - posna je, ali je i grešno ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano413
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • ulje - 150 g
  • orasi - 1 šolja
  • cimet - po želji
  • Sirup
  • šećer - 500 g
  • voda - 350 ml
  • sok od limuna - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimaju se kore i podele se na pola, na svakom delu se pospe namrvljenim ili mlevenim orasima, uvija se u čvrst rolat.

Poređa se u pravougaonu posudu za pečenje, blago namazanu. Seče se na parčiće ili pužiće, može da se pospe cimetom i preliva se vrućim uljem.

Tako se radi dok se ne potroše sastojci. Peče se u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.

Dok se peče, pravi se sirup. Voda i šećer se stavljaju u posudu, vri 4-5 minuta, sklanja se i stavlja se sok od limuna.

Ohlađena baklava se preliva vrućim sirupom.

Ostavlja se da upije sirup oko 1 sat, ako ostane sirup, skuva se i ponovo se preliva.

Servira se ohlađena.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti