Crnče kolač

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
26
73
09/02/2017
"Čim čujete ime, znate da ćete probati izvanrednu poslasticu."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19 793
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Dobro umutite jaja (koja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi) sa šećerom. Dodajte ulje dok ga smesa ne upije, a nakon toga i kiselo mleko. Prosejte brašno u koje dodajete kakao, prašak za pecivo i vanilu i sve zajedno dodajte u umućenu smesu.

Sipajte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Gotov kolač secite na romboide i kada se ohladi prelijte ga toplom glazurom, koju pripremate na pari. U posudu stavite maslac, kakao, šećer u prahu i vodu (možete je zameniti svežim mlekom), stavljate iznad posude sa kipućom vodom i mešate dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu, kojom prelivate ohladjeni kolač.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar