Crnče kolač

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Čim čujete ime, znate da ćete probati izvanrednu poslasticu."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 094
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja (koja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi) sa šećerom. Dodajte ulje dok ga smesa ne upije, a nakon toga i kiselo mleko. Prosejte brašno u koje dodajete kakao, prašak za pecivo i vanilu i sve zajedno dodajte u umućenu smesu.

Sipajte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Gotov kolač secite na romboide i kada se ohladi prelijte ga toplom glazurom, koju pripremate na pari. U posudu stavite maslac, kakao, šećer u prahu i vodu (možete je zameniti svežim mlekom), stavljate iznad posude sa kipućom vodom i mešate dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu, kojom prelivate ohladjeni kolač.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar