Crnče kolač

milka makedonskamilka makedonska
Početnik
16
Crnče kolač
Fotografije: Djemile Cheshlieva
14 / 16
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Čim čujete ime, znate da ćete probati izvanrednu poslasticu."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • ulje - ½ šolje
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - oko 400 g
  • kakao - 2 - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • za glazuru
  • maslac - 1 pakovanje od 125 g
  • kakao - 1 kesica
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • voda - 5 - 6 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja (koja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi) sa šećerom. Dodajte ulje dok ga smesa ne upije, a nakon toga i kiselo mleko. Prosejte brašno u koje dodajete kakao, prašak za pecivo i vanilu i sve zajedno dodajte u umućenu smesu.

Sipajte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Gotov kolač secite na romboide i kada se ohladi prelijte ga toplom glazurom, koju pripremate na pari. U posudu stavite maslac, kakao, šećer u prahu i vodu (možete je zameniti svežim mlekom), stavljate iznad posude sa kipućom vodom i mešate dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu, kojom prelivate ohladjeni kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: