Način pripreme
Očistite pečurke sklanjajući zemlju sa njih, nakon toga ih očistite vlažnom krpom (ili ih brzo isplaknite).
Isecitr ih na male parčiće i pripremite u keramičkom tiganju na jakoj vatri sa mlazem maslinovog ulja i prstohvatom soli. Oduzeće oko deset minuta.
Operite tikvice, isecite ih na krugove ili kocke.
Zapecite ih u tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i solju nekoliko minuta, nakon toga isključite i ostavite sa strane.
Ako želite isecite na sitno polovinu glavica mladog luka, a druge ostavite cele za efekat i zapržite u velikom tiganju sa mlazom esktra devičanskog maslinovog ulja. Ako nemate mladi lil koristite šalot ili drugi luk.
Dodajte pirinač i prepecite ga nekoliko sekundi.
Sipajte vruć bujon i dodaj oko polovinu pečuraka i tikvica.
Nastavite da kuvate rižoto mešajući često i sipajte još bujona ako je neophodno.
Nakon 10-15 minuta dodajte preostale tikvice i pečurke, rastvorene u malo bujona.
Nakon što je pirinač skuvan, oduzeće još 5-10 minuta, u zavisnosti od količine.
Na kraju isključite ringlu i dodajte majoran i malo (oko 1 kašičicu) maslac u rižoto od povrća.
Promešajte, ostavite da odstoji jedan ili dva minuta, nakon toga rasporedite rižoto u tanjire.
Vaš rižoto od pečuraka sa tikvicama je gotov, ukusan i aromatičan.
Po želji pospite narendanim parmezanom pri serviranju.
Uživajte u rižotu od pečuraka sa tikvicama.