Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto od pečuraka sa tikvicama

Rižoto od pečuraka sa tikvicama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Rižoto od pečuraka sa tikvicama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
06/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Eto takva jela volimo da jedemo - ukusna i zasitna. Uživajte u ovom rižotu od pečuraka sa tikvicama već sutra"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 160 g, za rižoto
  • pečurke - 120 g, (po izboru, mešane)
  • tikvice - 2 komada
  • majoran - 1 grančica (ili majčina dušica)
  • mladi luk - 1 vezica, beli deo, cele glavice
  • Bujon od povrća
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • maslac
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke sklanjajući zemlju sa njih, nakon toga ih očistite vlažnom krpom (ili ih brzo isplaknite).

Isecitr ih na male parčiće i pripremite u keramičkom tiganju na jakoj vatri sa mlazem maslinovog ulja i prstohvatom soli. Oduzeće oko deset minuta.

Operite tikvice, isecite ih na krugove ili kocke.

Zapecite ih u tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i solju nekoliko minuta, nakon toga isključite i ostavite sa strane.

Ako želite isecite na sitno polovinu glavica mladog luka, a druge ostavite cele za efekat i zapržite u velikom tiganju sa mlazom esktra devičanskog maslinovog ulja. Ako nemate mladi lil koristite šalot ili drugi luk.

Dodajte pirinač i prepecite ga nekoliko sekundi.

Sipajte vruć bujon i dodaj oko polovinu pečuraka i tikvica.

Nastavite da kuvate rižoto mešajući često i sipajte još bujona ako je neophodno.

Nakon 10-15 minuta dodajte preostale tikvice i pečurke, rastvorene u malo bujona.

Nakon što je pirinač skuvan, oduzeće još 5-10 minuta, u zavisnosti od količine.

Na kraju isključite ringlu i dodajte majoran i malo (oko 1 kašičicu) maslac u rižoto od povrća.

Promešajte, ostavite da odstoji jedan ili dva minuta, nakon toga rasporedite rižoto u tanjire.

Vaš rižoto od pečuraka sa tikvicama je gotov, ukusan i aromatičan.

Po želji pospite narendanim parmezanom pri serviranju.

Uživajte u rižotu od pečuraka sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: