Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Supa od pečuraka sa krompirom i pavlakom

Supa od pečuraka sa krompirom i pavlakom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Supa od pečuraka sa krompirom i pavlakom
Fotografije: Veselina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Osećate li aromu koja dolazi iz kuhinje? Da li tako miriše kulinarski raj?"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g
  • crni luk - 1/2 glavice
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • krompir - 1 veliki
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - nekoliko strukova
  • peršun - nekoliko listića
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • brašno - 1 kašika
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke. Koristimo šampinjone. Sečemo ih na parčiće, uključujući i panjiće. Oljuštimo luk i operemo ga. Pola glavice sečemo na sitno.

U šerpu na ringli stavljamo kašiku ulja i kašiku maslaca. Nakon što se zagreje stavljamo pečurke i luk. Promešamo.

Oljuštimo krompir i operemo ga. Narendamo ga na rende.

U šerpu stavljamo jednu i po šolju vrele vode. Dodajemo narendan krompir, začinjavamo solju. Ostavljamo da vri na tihoj vatri.

Operemo mirođiju, peršun. Očistimo čen belog luka i operemo ga. Mirođiju, peršun, beli luk i drugu kašiku maslaca pretvorimo u pire. Stavljamo ih u malu posudu.

Dodajemo tečnu pavlaku za kuvanje u posudu i mešamo dok se ne dobije glatka smesa.

Postepeno u tankom mlazu mešajući dodajemo smesu u šerpu.

U drugu malu posudu stavljamo brašno i pola kutlače supa i mešamo kašikom dok se ne dobije retka i glatka smesa. Dodajemo je u supu. Promešamo.

Začinjavamo biberom. Promešamo. Ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.

Nakon što je gotovo serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: