Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dinstana Svinjetina»Komadići svinjetine u sosu od vina

Komadići svinjetine u sosu od vina

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Komadići svinjetine u sosu od vina
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Obožavamo jela sa mesom i sosom, u koji možemo da umačemo hleb"

Potrebni sastojci

  • za meso
  • svinjsko meso - 600 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
  • so
  • za sos
  • luk - 2 glavice, crveni
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 30 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • maslac - 60 g
  • crno vino - 1 šolja
  • majčina dušica - 1 struk
  • biber
  • bujon - 600 ml
  • peršun
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komade. Pospite ih brašnom, solju i biberom, istresite višak.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri i stavite meso. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, periodično mešajte. Izvadite meso na ubrus.

Luk i beli luk očistite i sitno isecite. Stavite ih u masnoću od mesa i pržite dok ne omekša. Dodajte brašno i biber, mešaje i pržite oko minut. Dodajte polovinu maslaca, ostavite da se rastopi i sipajte vino.

Promešajte, smesa će se zgusnuti, ostavite nekoliko minuta da alkohol ispari, začinite solju, biberom i stavite struk majčine dušice. Sipajte bujon, dodajte preostali maslac i promešajte.

Vratite meso u sos i poklopite. Stavite da provri i ostavite pokriveno oko 20 minuta, periodično mešajte. Kuvajte dok se sos ne zgusne.

Na kraju skinite sa vatre, pospite peršunom i po želji isecite jednu ljutu papriku za raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: