Način pripreme
Narežite meso na kocke, začinite ga soja sosom, biberom i univerzalnim začinom za svinjsko meso. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
Uvaljajte kocke mesa u brašno i ispržite ih do zlatno-žute boje. Dodajte so, po prstohvat bibera i aleve paprike i po želji ljute aleve paprike. Prebacite meso u odgovarajuću posudu sa poklopcem.
Narežite crni luk na rebarca, a šargarepu na štapiće. Dodajte ih u meso. Dodajte pivo, oko 200 ml vode, poklopite i pecite na 200 stepeni, dok ne bude polupečeno.
Izaberite krompir manje veličine. Oljuštite ih i ispržite do zlatno-žute boje (u fritezi). Ostavite ih da se malo ohlade. Svaki krompir odozgo zasecite na nekoliko mesta. U razreze stavite po nekoliko trakica od druge šargarepe.
Izvadite meso iz rerne. Između mesa poređajte krompir. Odozgo rasporedite nasečene paprike, beli luk, pečurke i ukoliko vam je preostala, šargarepu.
Dolijte malo vode (ako je potrebno), poklopite i vratite u rernu. Pecite dok sastojci ne omekšaju.
Prilkom serviranja po vašoj želji možete jelo posuti naseckanim peršunom.