Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa breskvama Iznenađenje

Panakota sa breskvama Iznenađenje

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3622k228
Panakota sa breskvama Iznenađenje
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ne postoji bolja poslastica! Još jedan recept koji neizostavno morate da probate."

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml
  • sveže mleko - 300 ml
  • med - 3 kašike
  • želatin - 1 kesica
  • ZA SLOJ SA BRESKVAMA
  • breskve - 2 komada
  • med - 1 kašika
  • želatin - 1 kesica
  • keks - 6 do 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajete mleko, pavlaku i med. Zagrejte, ali ne dozvolite da provri. Dodajte želatin, (predhodno potopljen u hladnoj vodi) i sklonite sa vatre. Dobro izmešajte da bi se sve sjedinilo, i ostavite da se ohladi.

Ispasirajte oguljene breskve. U njih dodajte med i želatin (predhodno natopljen u hladnoj vodi) i rastopljen na pari.

Pripremite silikonske kalupe za mafine. Sipajte 1-2 supene kašike bresaka u kalupe. Stavite u frižider da stegnu. Nakon što su se stegli, dodajte po jedan keks.

Dopunite kalupe sa kremom od pavlake i vratite ih u frižider da se potpuno stegnu. Nakon toga ih pažljivo izvadite iz kalupa i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: