Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina jedinstvenog ukusa

Piletina jedinstvenog ukusa

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Piletina jedinstvenog ukusa
Fotografije: Mariq Chakandrakova
16 / 19sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Nema reči koje bi mogle opisati jedinstven ukus ove piletine, kako sam naziv recepta kaže, ali garantujemo da ćete se zaljubiti u njega od prvog zalogaja."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 kom.
  • pečurke - 250 g
  • majonez - 125 g
  • topljeni sir - 150 g (za mazanje)
  • kačkavalj - 220 g
  • belo vino - 200 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • univerzalni začin - 1 kašičica začina za piletinu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batak očistiti i naceći na batak i karabatak. U posudu staviti majonez, ulje, začin za piletinu, biber i topljeni sir.

Dobro promešati sve sastojke. Pečurke očistiti i naseći na parčiće. U pleh poređati parčiće pilećeg mesa, sa strana staviti pečurke, a odozgo smesu sa majonezom.

Rukama dobro namazati meso sve parčiće mesa. Naliti vino i pokriti pleh aluminijumskom folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni na 1 sat, nakon čega skinuti foliju i peći još 20 minuta.

Narendati kačkavalj, izvaditi pleh, posuti meso obilno kačkavaljem i vratiti ponovo u rernu dok se kačkavalj ne istopi na 10-ak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Admin
Admin
Predivan recept, izuzetno ukusan i priprema se veoma brzo!
14.02.2017 13:20
1
1