Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete Poljubac ukusa

Špagete Poljubac ukusa

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Špagete Poljubac ukusa
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
27/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Naziv ovih šarenih špageta veoma bogatih ukusima nikako nije slučajnost"

Potrebni sastojci

  • špagete - 500 g
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • miks povrća - 150 g graška i šargarepe (zamrznuti ili konzervirani)
  • paprike - 1 komad, pečena (crvena)
  • paradajz - 5 - 5 komada, konzervirani
  • voda - 1/2 šolje
  • so
  • crni biber
  • bosiljak
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • kačkavalj - 200 g
  • za korpice
  • mleveno meso - 500 g
  • miks povrća - 100 g, grašak i šargarepe
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • šunka - 12 komada (kriške)
  • so
  • crni biber
  • soja sos - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se prave korpice od mlevenog mesa. Dinstajte naseckani luk u tiganju sa malo ulja, dodajte povrće i pečurke.

Dobro izmešajte i nakon otprilike 10 minuta skinite sa ringle.

Ostavite smesu da se ohladi. Ponovo izmešajte. U odgovarajućoj posudi pomešajte dinstano povrćem mleveno meso, naseckane krastavčiće, mladi luk, so i crni biber.

Nauljite kalupe za mafine i rasporedite u njih naseckanu šunku. Dopunite mlevenim mesom i pecite na 20 stepeni otprilike tridesetak minuta.

Pospite izrendanim kačkavaljem i dopecite. U međuvremenu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju.

U velikom tiganju dinstajte beli luk i luk. Dodajte povrće, naseckanu pečenu papriku, paradajz, malo njihovog soka i vodu.

Posolite, dodajte otprilike 1 kašičicu šećera, crni biber, bosiljak i ljutu papričicu. Poređajte slane korpice u soso i nakon otprilike 15 minuta dodajte špagete.

Sipajte pavlaku, izmešajte i servirajte posutu kačkavaljem.

Špagete poljubac ukusa su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: