Eksplozija ukusa

27/02/2017
"Ovo zapečeno jelo je blago rečeno mnoogo ukusno"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 052
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i seče na kockice. Dobro se skuva i ugnječi. Dodaje se mrvljeni sir i sitno iseckana mirođija. Dobro se promeša i ravnomerno pokriva dno pleha.

U velikom tiganju se rastopi maslac i u njemu se dinsta pileći file, isečen na male kocke.

Nakon toga se u tiganj dodaju pečurke isečene na parčice. Kada je to gotovo se začinjava solju i biberom.

Dodaje se i mladi luk isečen na kolutiće. On se takođe dinsta. Dodaje se aleva parika i sklanje se sa vatre.

Krompiri se prekrivaju piletiniom i pečurkama i posipaju rendanim kačkavaljem.

Peče se u zagrejanoj rerni sve dok se kačkavalj ne zapeče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar