Način pripreme
Luk i šargarepu sitno iseckajte. Stavite u šerpu sa ugrejanim uljem. Mešajte oko 2 minuta i dodajte malo vode da se dinsta.
Za to vreme sitno iseckajte čen belog luka i dodajte luk i šargarepu. Pržite oko minuta da beli luk ne zagori i dodajte mleveno meso.
Energično mešamo /mleveno meso treba da se izmrvi/. Kad promeni boju dodajemo jednu kašičicu aleve paprike i odmah nakon toga dodajemo paradajz, izgnječe na pire. Dodajemo i začine i promešamo.
Isključimo rernu i pripremamo krompir. Isečemo ga na kockice i poređamo na dno namazanog pleha. Odozgo sipamo nadev sa mlevenim mesom i sipamo toplu vodu da pokrije sve.
Stavljamo pleh u rernu na 250 stepeni dok ne provri i nakon toga smanjujemo na 180 stepeni.
Pripremamo preliv od jaja i kiselog mleka. Dobro promešamo i sipamo preko musake 10 minuta pre nego što bude gotova. Preko preliva izrendamo kačkaalj i ostavljamo da se zapeče.