Musaka sa prelivom od mocarele

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
08/11/2019
"Ljubav muškarca ide kroz stomak, tako da gledajte da je pun sa... musakom, razume se "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Iseče se i tikvica na kocke. Dodaje se i sitno isečen luk. U šerpi se zagreva ulje, zaprže se luk, krompir i tikvica 2 minuta.

Dodaje se mleveno meso i drvenom lopatom se usitni na komade. Kada promeni boju, dodajemo paradajz, isečen na sitno i kašičicu aleve paprike, meša se i sipa se malo vode u sastojke.

Začinjava se solju, biberom i origanom i nakon što provri prebacuje se u posudu za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta, dok krompir ne omekša i voda ne ispari.

Izvadi se i preliva se umućenim jajima, kiselim mlekom i narendanom mocarelom. Musaka se vraća se u rernu da se zapeče dok korica ne postane zlatasta. Seče se na kvadrate i servira se sa posudom hladnog taratora!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar