Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Iseče se i tikvica na kocke. Dodaje se i sitno isečen luk. U šerpi se zagreva ulje, zaprže se luk, krompir i tikvica 2 minuta.
Dodaje se mleveno meso i drvenom lopatom se usitni na komade. Kada promeni boju, dodajemo paradajz, isečen na sitno i kašičicu aleve paprike, meša se i sipa se malo vode u sastojke.
Začinjava se solju, biberom i origanom i nakon što provri prebacuje se u posudu za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta, dok krompir ne omekša i voda ne ispari.
Izvadi se i preliva se umućenim jajima, kiselim mlekom i narendanom mocarelom. Musaka se vraća se u rernu da se zapeče dok korica ne postane zlatasta. Seče se na kvadrate i servira se sa posudom hladnog taratora!