Pileći frikase

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći frikase
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
"Klasičan pileći frikase, ali ovaj put spremljen sa kiselim mlekom i svežim začinima - prste da poližeš!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • brašno - 7 kašika
  • so
  • ulje
  • peršun - 4 - 5 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na veće komade i stavite da se prokuva. Nakon toga ga ocedite i propržite u masnoći. U posebnu šerpu sipajte malo bujona, u kome se kuvalo meso, dolijte malo vode i dodajte prethodno sitno iseckane šargarepu i luk, malo soli, zrna bibera i lovorov list.

Ostavite bujon da se malo krčka, pa mu dodajte meso i neka se zajedno krčkaju još malo. Spremite zapršku od kiselog mleka, jajeta i limunovog soka. Propržite brašno na ulju, pa ga postepeno dodajte bujonu sa mesom i zaprškom. Posipajte ga peršunom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: