Ćufte u rerni sa kiselim mlekom i kačkavaljem

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250113
14/02/2017
"Nećete verovati koliko je ukusno."
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 740
  • Pregledi tokom meseca709
  • Pregledi tokom sedmice636
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • paprika - 4 komada, pečene (crvene ili zelene, po izboru)
  • crni luk - 1 mala glavica
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 2 čaše
  • beli luk - 5 čena
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za premazivanje pleha
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite crni luk i papriku sitno. Umesite mleveno meso sa jajima, lukom, paprikama i dodajte so. Napravite ćuftice/kuglice veličine po vašoj želji.

Poređajte kuglice i teflonsku tavu, koju prethodno premažete uljem. Pecite ćufte oko 20 minuta dok ne budu polupečena.

Umutite kiselo mleko sa smrvljenim čenovima belog luka i malo bibera, dodajte i narendani kačkavalj.

Celu smesu prelijte preko mesa. Vratite tavu ponovo u rernu. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar