Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pogačice sa Kačkavaljem»Pecivo sa kačkavaljem i svežim i kiselim mlekom

Pecivo sa kačkavaljem i svežim i kiselim mlekom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171652
Pecivo sa kačkavaljem i svežim i kiselim mlekom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 5
23/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Sigurno vam se jede pecivo sa kačkavaljem.., Da, pronašli ste najbolji recept za ova omiljena peciva malih i velikih"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 50 g (2 supene kašike)
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 550 - 580 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • kačkavalj - 250 ili 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

500 g brašna se proseje u posudu. U njega se dodaje so, šećer i kvasac. Meša se i pravi se udubljenje. U nejga se stavlja lje, zagrejano mleko i jaja bez jednog žumanca koje se ostavlja za premazivanje peciva sa kačkavaljem.

Smesa se meša kašikom i nakon toga se prebacuje na radnu površinu i testo se domesi sa ostalim brašnom.

Testo za pecivo sa kačkavaljem se prabacuje u nauljenu posudu, pokriva se streč folijom i ostavlja se na toplom da nadođe.

Bez da se premesi, testo se razvija u pravougaonik sa dimenzijama 35/45 centimetara.

Premazuje se mekim kravljim maslacem i posipa se izrendanim kačkavaljem.

Uvija se u rolat i nakon toga se rolat seče na pužiće. Kod mene je ispalo 12 komada.

Ređaj se u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazuju se odvojenim žumancem koji je razređen sa nekoliko kapljica ulja i svežeg mleka.

Tepsija se stavlja u hladnu rernu na 180°C. Pecivo od kačkavalja se peče dok ne porumeni (otprilike 30 minuta).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: