Način pripreme
Iseckajte iznutrice, pa ih propržite. Dodajte sitno iseckane luk i šargarepu, pa zatim pirinač i kad sve zajedno proprži, dodajte vodu (1 šolja). Začinite i pustite da se krčka nekih 10 minuta, dok pirinač ne upije vodu.
Operite i očistite ćurku, pa je posolite. Napunite je pirpremljenim nadevom i zašijte otvor, a nadev takođe rasporedite i ispod kože ćurke. Stavite u tiganj luk i šargarepu da se prž, pa dodajte mleveno meso i kad se proprži, dodajte pirinač i paradajz pire. Dodajte začine, dobro promešajte i sklonite sa vatre. Uzmite veće listove kupusa i napravite sarme.
Kupus koji preostane sitno iseckajte, pa mu dodajte ulje i alevu papriku. Sve dobro promešajte, pa isipajte i tepsiju. Preko stavite ćurku i premažite je smesom od ulja i aleve paprike. Sa strane poređajte sarme i sipajte 1.5 šolju vode.
Pokrijte folijom, pa pecite oko 3 h i 30 minuta na 180 stepeni. Na kraju skinite foliju i vratite u rernu da se dopeče još 30 minuta.