Jermenski kolači sa ratlukom i orasima

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
299
16/02/2017
"Evo recepta za čuvene jermenske kolače kojima je teško odoleti."
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano14 966
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.

Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.

Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače.

Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar