Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodajte vanilin šećer i brašno i lepo pomešajte. Sipajte smesu u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta - kora treba da ostane bela. Gotova kora se vadi i uvija u rolat, pomažući se vlažnom krpom. Ostaviti da se u potpunosti ohladi.
Maslac, šećer u prahu i mleko umutite u gladak krem.
Pomešajte sve namirnice i dodajte 1/2 belog krema. Meša se i oblikuje rolat dužine kore, koji se uvija u foliju. Ostavi se u frižideru 20-30 minuta.
Ohlađena kora se premaže maslac kremom, u sredinu se stavi rolat od keksa i pažljivo se uvije u čvrst rolat.
Čokolada se otopi sa mlekom i maslacem, malo se prohladi i čokoladnim kremom se premaže ceo rolat. Uvalja se u kokos i ponovo uvija u foliju. Stavite tako spremljen rolat u frižider na 1 noć, ili najmanje nekoliko sati.
Rolat se seče na parčiće oko 7-8 cm, nakon čega se seče po dijagonali. Panjevi se poređaju u odgovarajući tanjir.
Ovaj recept je inspirisan francuskim desetom Božićni panj - ovo je moj predlog.