Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Moj omiljeni čizkejk

Moj omiljeni čizkejk

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Moj omiljeni čizkejk
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Ukusan čizkejk u teglicama - idealan dezert za posluženje svaki put kad vam dođemo u goste."

Potrebni sastojci

  • za koricu
  • keks - 240 g čajnih (kakao)
  • maslac - 100 g
  • lešnici - 50 g pečenih
  • za fil
  • kisela pavlaka - 600 g
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • za preliv
  • slatko - 240 g celih borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu.

Iseckajte lešnike na krupnije i sitnije komadiće. Dodajte ih keksu, pa ponovo dobro promešajte.

Dobijenu smesu ćete iskoristiti kao koru za čizkejk. Ako ćete tortu praviti u posudi ili plehu, onda smesu rasporedite po dnu posude. Možete pripremiti i na lakši način, koristeći šolje ili teglice, kao što sam to ja uradila, pa smesu stavite u teglicu i dobro pritisnite kašičicom. Odložite teglice u frižider na nekih 20 minuta da se stegnu.

Za to vreme napravite fil, tako što u odgovarajućoj činiji pomešate krem sir i šećer u prahu i mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte pavlaku i mešajte drvenom kašikom dok fil ne postane kremast.

Fil premažite preko korice od keksa, ako pravite tortu u posudi, a ako ste se odlučili za tegle, onda stavite preko smese od keksa i vratite ponovo u frižider da odstoji.

Na kraju vam ostaje da čizkejk prelijete slatkom od borovnica. Po želji, možete koristiti i neko drugo slatko ili čokoladu. Poslužite kad se dobro ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: