Način pripreme
1. Prvo počnite sa korom za ukusni kolač od bundeve. Stavite keksiće da se samelju u blenderu i pomešajte sa maslacem, stavite od njega manje dok se mrvice ne pokvase dovoljno. To je potrebno zato što sam krem sa kojim su zalepljeni takođe daju izvesnu valžnost i ne treba da se preteruje sa maslacem.
2. Sipajte keks smesu u pleh sa dnom koji se skida, obložen papirom za pečenje. Pritisnite obrnutom stranom kašike dok kora ne postane glatka i čvrsta. Ostavite u frižideru dok pripremate smesu za čizkejk.
3. Ugrejte mleko sa šećerom na umerenoj vatri, nemojte dozvoliti da provri. Kad se šećer rastopi, stavite krem sir i lepo promešajte. Na kraju dodajte pire od bundeve i promešajte. Ako je bundeva mnogo slatka, možete smanjiti šećer.
4. Skinite sa vatre i ako želite dodatne arome stavite fino izrendanu koru od pomorandže ili malo cimeta. Imajte u vidu da će posebno kora od pomorandže promeniti ukus čizkejka sa bundevom.
5. Natopite želatin u hladnu vodu i dipajte u sve ostalo, dobro promešajte. Smesa za čizkejk treba da bude topla, da se želatin rastopi, ali ne da bude previše vrela zato što će neutralizovati želirajuća svojstva.
6. Po želji rastopite malo crne čokolade i namažite koru od keksa, da se stvori tanak zaštitni sloj i da ostane hrskava. Kad se stvrdne, sipajte smesu za čizkejk - hladnu, ali još uvek tečnu.
7. Pokritje tortu sa bundevom streč flijom i stavite u frižider da se stegne, najbolje 1 noć.
8. Pre nego što otvorite kalup, prođite pokvašenim nožem po ivicama.
Ukrasite raskošni čizkejk sa bundevom krupnije rendanom čokoladom i servirajte.
Neka vam je slatko!