Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete penastu smesu, pa zatim dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i odvojite od smese 3-4 kašike. Tepsiju u kojoj ćete peći obložite papirom za pečenje, pa veći deo dobijene smese isipajte u nju.
Smesi koja je ostala dodajte kakao, dobro promešajte, isipajte je u kesu za filovanje, pa lepo rasporedite preko bele smese i ne morate da vodite računa da sve bude ravnomerno. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Kad se ispeče, izvadite iz rerne, pa koru uvijte u rolat, zajedno sa papirom za pečenje.
Umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa zatim dodajte prethodno umućenu pavlaku i sve zajedno pažljivo promešajte. U blenderu ispasirajte 2 banane sa 1 kašikom svežeg mleka.
Dobijeno pire od banane isipajte u posudu sa pavlakom i maksarpone sirom. Dobro promešajte.
Odvijte koru rolata, sklonite papir za pečenje i premažite filom. Poređajte preostale 2 banane i posipajte čokoladom i ponovo zavijte u rolat.
Rolat premažite umućenom pavlakom, prelijte prelivom od karamele, poređajte komadiće banane i posipajte rendanom čokoladom.