Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima

Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
30
78
Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
18/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije50
"Odškrinite vrata Vaše kuhinje i pozovite u nju ukuse i mirise istoka."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom. Dodajte žumance i sveže mleko. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo i umesite meko testo, koje se ne lepi. Od testa napravite 50 jednakih loptica.

Zapecite bademe za nekoliko minuta u rerni. Urme presecite i izvadite košticu, a umesto nje stavite badem. Lepo spojite presečene krajeve urme. Uradite isto sa svim urmama i bademima.

U svaku lopticu testa ubacite po jednu urmu i oblikujte duguljaste kolače. Umutite belanac viljuškom. Pomešajte orahe i šećer. Svaki kolač potopite prvo u belanac, a zatim ih uvaljajte u orahe sa šećerom.

Poređajte kolače u pleh na papiru za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji na hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: