Voćni rolat Hir

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Voćni rolat Hir
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Odličan kolač, sa kojim ćete zasluženo osvijiti aplauze gostiju"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 kesice
  • za krem
  • puding - 1 kesica, od vanile
  • žele za ukras - 100 g, brule
  • sveže mleko - 350 ml
  • pavlaka - 300 ml
  • voće - 150 g maline i kupine
  • glazura za torte - 200 g od jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne dobije mekan krem. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo i vanilu.

Dobro promešajte i sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvadite i uvijte koru u rolat, zajedno sa papirom.

Nakon toga uvijte vlažnom krpom i ostavite da se ohladi. Pripremite puding prema uputstvu na pakovanju, ali sa 350 ml mleka. Umutite pavlaku sa delom krema i dodajte je u krem.

Dodajte žele i dobro promešajte. Razvijte koru i poravnajte ivice. Ravnomerno rasporedite krem i pospite voćem. Pažljivo uvijte u čvrst rolat.

Namažite pavlakom i prelijte glazurom. Ukrasite pavlakom, rastopljenom belom čokoladom i voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: