Način pripreme
Isecite sir i slaninu na kockice. Dobro ih pomešajte. Napunite pile i zašijte ga ili provucite nogice kroz kožu. Poslite i dodajte ostale začine. Dobro ih utrljajte i stavite pile u pleh.
Dodajte komadiće maslaca i stavite u rernu na 200-220 stepeni. Nalijte malo vode, pokrijte folijom i pecite oko 1 sat i 40 minuta. Skinite foliju i zapecite još dvadesetak minuta, uz prelivanje sosom (koji je nastao pri pečenju).
Oljuštite i isecite krompire prvo na polovine, a zatim svaku povinu na tri dela. Operite, osušite i polijte ih delom maslinovog ulja. Promešajte dobro. U činijici pomešajte začine i sipajte ih na krompir.
Promešajte dobro i rasporedite u plahu, prekrivenim papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možete krompire da ispečete i zajedno sa piletom, tako što ćete pleh sa krompirima staviti ispod pleha sa piletom i uključiti ventilator. Ali to tek kad je pile gotovo ispečeno.