Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Ruska salata»Želirana ruska salata

Želirana ruska salata

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Želirana ruska salata
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Klasična ruska salata više neće biti toliko klasična ili dosadna, ako je pripremite u ovoj varijanti sa želatinom."

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada, skuvani
  • šargarepa - 1 komad, skuvana
  • šunka - 100 g
  • kiseli krastavac - 3 - 4 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • želatin - 2 lista
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • jaja - 5 komada, skuvana
  • majonez
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i šargarepu nasecite na kockice. Stavite ih u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte dok ne omekšaju.

Šunku i kisele krastavce isto naseckajte na kockice. Krompir i šargarepu ocedite i ohladite. U njih dodajte krastavce, kiselu pavlaku i majonez.

Posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Potopite želatin u malo ohlađenog bujona od povrća.

Nakon toga želatin rastopite na pari i dodajte ga u salatu. Ulijte preostali bujon i dobro promešajte. Posudu sa salatom stavite u zamrživač na oko pola sata.

Kalup za salatu pokrijte papirom za pečenje. U njega prespite pola salate. Po sredini poređajte kuvana jaja i prekrijte ih preostalom salatom. Dobro umotajte i stavite u frižider preko noći. Nakon toga okrenite kalup na tanjir za posluženje i ukrasite salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti