Jelo sa klanja

20/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Jedan predivan retro recept iz bakinog beležnika - mekana svinjetina sa kiselim kupusom, pirinčem i aromatičnim začinima - i sve to pečeno u rerni."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1.5 kg šarenog mesa
  • kiseli kupus - 1 - 2 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - ili mast
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na komade pa ga staviti da se prži u masti ili ulju sa malo vode.

Kada je meso gotovo, skloniti ga sa strane. Kiseli kupus prethodno naseći i skuvati sa pirinčem.

U pleh postaviti kupus i napraviti rupu u sredini.

U drugu posudu staviti kašiku aleve paprike. Zaliti je vrućom masnoćom i dobro umešati sa kupusom.

Zaravniti i odozgo postaviti upržene komade mesa.

Peći u rerni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar