Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Posno jelo sa patlidžanom

Posno jelo sa patlidžanom

NikiNiki
Guru
558793k148
Posno jelo sa patlidžanom
Fotografije: Niki
1 / 2
02/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Lako posno jelo - fantastična varijanta za letnji obrok"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • pečene paprike - 3 komada
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • mali luk - 6 glavica
  • masline
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • ljuta paprika - 1/2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i očistite, isecite na kockice, posolite i ostavite sa strane.

Tikvice isecite na kolutove.

Očistite i naseckajte luk i beli luk, kao i paprike.

Narendajte paradajz na krupno.

Isperite patlidžan, stisnite ga rukama da ga iscedite.

Ubacite svo povrće u posudu, osim pečenih paprika.

Začinite maslinovim uljem i začinima, promešajte i stavite u kesu za pečenje.

Jelo od povrća pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Povrće izvadite iz kese, dodajte iseckanu pečenu papriku, nekoliko maslina, promešajte i posno jelo sa patlidžanom servirajte sa sveže seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: