Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Domaća pogača-pica

Domaća pogača-pica

Domaća pogača-pica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Evo jednog sjajnog načina da kombinujete ljubav prema picama i pogačama. I ne zaboravite - uvek možete da improvizujete sa nadevom i da ga napravite po vašem ukusu."

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 120 ml
  • sveže mleko - 120 ml
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 600 g
  • sir - 150 g
  • ljutenica - 200 g
  • bosiljak
  • semenke
  • peršun
  • žumanca - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivira se kvasac i čim naraste sa preostalim sastojcima se zamesi meko testo. Ostavlja se na toplom da naraste 30-40 minuta.

Rukama se rastegli u oktuglu pogaču prečnika 28 centimetara i stavlja se u posudu za pečenje podmazanu uljem. U sredini se pomoću malog tanjira ocrta krug - da se odredi centar.

Iseče se na osam delova. Namaže se ljutenicom, pospe se namrvljnim sirom, bosiljkom, sitno isečenim peršunom.

Vrh od centra se okreće na spolja i kraj se gura pod pogaču, postaje kao venac.

Maže se umućenim žumancem i posipa se semenkama. Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: