Način pripreme
U posudu stavimo sve osim brašna i promešamo sa 1 šoljom vrele vode. Brašno sipamo u posudu i zamesimo s tečnom smesom, dok se ne dobije testo koje ostavljamo da naraste.
Nakon što naraste, od celog testa odvojimo jedan deo, da možemo da razvijemo koru veličine posude za pečenje.
Namažemo posudu i stavimo već gotovu koru.
Prethodno smo narendali tikvicu i ostavli da se smesa ocedi.
Šunku smo narezali na sitno kao i kisele krastavčiće, a paradajz - na tanke kolutiće.
Sir i kačkavalj smo narendali na sitno rende.
Na već gotovu koru na dno stavlajmo narendanu tikvicu, nakon toga paradajz, na njega šunku, kisele krastavčiće, narendan Sir i na vrh kačkavalj.
Od ostataka testa oblikujemo male pitice kojima smo u sredinu stavili sir i oblikovali ih u loptice.
Stavljamo ih na krajeve same pogače dok odozgo mažemo žumancem i posipamo susamom.
Ostavimo da naraste i pečemo u rerni dok ne bude gotovo.