Način pripreme
U posudi pomesajte čili, čen izlupanog belog luka, đumbir, pasirani paradajz, mleveni kordijander, kukurmu i nekoliko kašika jogurta. Iscediti dva limuna, promešati i dobro posoliti.
Pile izmazati ovom marinadom, zarezati nožem batake i grudi, i ostaviti preko noći u frižideru.
Limun kuvati deset minuta, pa ga ubaciti u pile.
Štapić cimeta staviti pored pileta.
Iseći luk na krupno, dodati u posudu sa piletom, dodati karanfilić i 3 kašike sirćeta, brašno i bujon.
Peći na 200 stepeni 75 min.
Krompir
Krompir oljuštiti, očistiti i kuvati ga 10 minuta. U tiganj sipati ulje, slačicu, maslac i kordijander malo propržiti.
U vatrostalnu činiju sipati krompir, dodati paradajz, so, biber i kordijander.
Peći oko pola sata u rerni na 200 stepeni.
Carsko pile je gotovo.
Komentari