Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajza

Pohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajza

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajza3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Nemojte pokušavati da zamislite koliko je ukusna ova pohovana mocarela dok je ne probate - jednostavno nema načina."

Potrebni sastojci

  • mocarela - 2 kom.
  • žumanca - 4 kom.
  • za pohovanje
  • brašno - 1 kašika
  • prezle - 1 kašika
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • kari - prstohvat
  • kumin - prstohvat
  • so - prstohvat
  • ZA SOS OD PARADAJZA
  • sok od paradajza - 250 ml
  • paprika - 2 kom pečene paprike
  • beli luk - 1 čen
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • bosiljak - 1 prstohvat suvog bosiljka
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napraviti sos od paradajza. Na ringlu staviti malu posudu da se ugreje sa 3 - 4 supenih kašika ulja. Staviti i jedan pasiran čen belog luka da se malo zaprži i zaliti sosom od paradajza.

Dodati sitno naseckanu papriku. Posoliti, dodati malo šećera i bosiljka. Ostaviti da se kuva 3 - 4 minuta, dok se sos malo ne zgusne.

Promešajte sastojke za pohovanje. Mocarelu naseći na kriške. Svako parče uvaljati u smesu i potopiti u žumanac umućen sa prstohvatom soli.

Mocarelu kratko pržiti sa obe strane u teflonskom tiganju sa malo ulja.

Paziti da panir smesa ne zagori, čim postane zlatne boje, izvaditi pohovanu mocarelu i staviti na ubrus da se iscedi višak masnoće.

Servirajte garnituru po želji, npr. masline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: