Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprika punjena bulgurom, pečurkama i maslinama

Paprika punjena bulgurom, pečurkama i maslinama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Paprika punjena bulgurom, pečurkama i maslinama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Svi koji vole tradicionalnu kuhinju da daju jedan lajk za ovu mirisnu i ukusnu poslasticu. I da ne zaboravite da zapišete recept."

Potrebni sastojci

  • paprika - 9 - 10 komada, suve
  • bulgur - 150 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • masline - 10 - 15 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike, stavite ih u posudu i prelijte vrelom vodom. Poklopite i ostavite ih 30 minuta da omekšaju. Operite bulgur i potopite ga u vodu na 30 minuta.

U tiganj sipajte ulje. Naseckajte luk i šargarepu na kockice i upržite ih. Nasecite pečurke na kockice i dodajte ih u luk i šargarepu. Kada se proprže, dodajte oceđeni i nabubreli bulgur.

Dobro promešajte, nalijte oko 100 ml i ostavite 3-4 minuta na vatri. Skinite sa vatre i dodajte jedan deo maslina, naseckanih na sitno, kao i peršun.

Izvadite paprike i očistite ih od semena. Napunite ih punjenjem i poređajte ih u pleh. Preostalo punjenje ubacite između paprika i poređajte masline.

Sipajte 2 šolje vode u kojoj su bile paprike. Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: