Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Pečena paprika punjena tunjevinom

Pečena paprika punjena tunjevinom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Pečena paprika punjena tunjevinom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
02/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ovakve paprike niste probali - nadev je od tunjevine i zaista će vas oduševiti"

Potrebni sastojci

  • paprika - 2 komada, velike ili 3 male (pečena crvena)
  • tunjevina - 100 g oceđene tune iz konzerve
  • crne masline - 8 komada ili po ukusu
  • peršun - 1/2 vezice ili 2 kašike smrznutog
  • majonez - 2 kašike
  • kapari - 1 kašika
  • pesto - 1 kašičica od bosiljka
  • morska so
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko za aromatizaciju
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusno, ukusno univerzalno predjelo ili prilog!

Možete da koristite pečenu papriku iz tegle, što ćem još više olakšati posao i gotovi ste za 5 minuta.

Druga varijanta je da paprike ispečete i da ih zatim pripremite sa nadevom od tunjevine.

Operite paprike i pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od veličine. Ostavite ih da se ohlade u papirnoj vrećici. Nasecite paprike po dužini na tri trake i odstranite dršku i seme.

Stavite tunjevinu u posudu i izmrvite je na male komadiće.

Dodajte naseckani peršun, kapare, pesti i majonez. Promešajte da se sastojci ujednače.

Rasporedite nadev na trake od paprike i umotajte rolate.

Postevaite rolate od crvene paprike i tunjevine u tanjir za posluženje, posolite lagano i začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Poslužite predjelo lagano ohlađene ili na sobnoj temperaturi.

Obavezno probajte Pečene paprike, punjene tunjevinom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: