Božićne puslice

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k1962k240
Božićne puslice
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
40
"Učinite praznik ukusnijim ovim nežnim i efektnim Božićnim puslicama. Garantovano poklanjaju sreću."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, belanac
  • šećer u prahu - 300 g, ili sitni kristal šećer
  • sok od limuna - ½ kašičice
  • vanilla - 2 kesice
  • boja za kolače - zelena
  • šećerne kuglice
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U čistoj posudi umutite belanca u sneg. Dodajte sok od limuna i postepeno dodajte šećer. Umutite veoma dobro do vazdušastog i sjajnog krema sa čvrstim vrhovima.

Podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte boju za kolače i pažljivo promešajte. Napunite špric za tortu sa zvezdastim krajem. U pleh stavite papir za pečenje. Špricajte ružice u pleh.

Pospite ih šećernim kuglicama. Pecite (sušite) ih na 100 stepeni oko 2 sata. Izvadite puslice i poređajte ih na rešetku. Napunite belu smesu u špric za tortu sa okruglim krajem. Špricajte loptice jednu do druge u pleh. Pospite i njih šećernim kuglicama i pecite na isti način.

Poređajte zelene puslice na poslužavnik i pospite kokosovim brašnom, a bele pospite šećerom u prahu, kao imitacijom snega.

Broj puslica zavisi od veličine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: