Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Kuglof od mlevenog mesa i jaja

Kuglof od mlevenog mesa i jaja

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840340
Kuglof od mlevenog mesa i jaja
Fotografije: Admin
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Preporučujemo da se posluži uz dobro ohlađeno pivo. Može i uz belo vino, ali nikako ne poslužujte uz kafu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica starog ili 1 veza mladog
  • jaja - 6 kom.
  • čubar
  • biber
  • prezle
  • kačkavalj
  • kiseli krastavci - 3 - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se umesi sa sitno naseckanim lukom, 3 jaja, biberom, čubrom i prezlama. Ostaviti da odstoji 30 minuta da upije aromu začina.

Preostala 3 jaja se skuvaju i iseckaju na kockice zajedno sa krastavcima i polovinom kačkavalja i umešaju se u mleveno meso.

Mleveno meso se rasporedi u dobro podmazanom kalupu za kuglof, uz blago pritiskanje, kako bi zauzelo oblik samog kalupa.

Peče se na 200 stepeni, a na polovini pečenja, ukoliko je mleveno meso pustilo vodu, ista se pažljivo odlije. Peče se dok ne porumeni.

Okrene se na okrugao pleh, pospe narendanim kačkavaljem i vrati u rernu dok kačkavalj porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: